Les 10 claus del Trofeu Pla de Mallorca després de les tres primeres etapes

10333509_652843701458060_2873090575255617920_o

Superat l’equador de la present edició del Trofeu Pla de Mallorca és el moment idoni per fer balanç des les tres primeres etapes disputades a Muro, Establiments i Maria de la Salut. Fins el moment, aquí teniu les 10 claus de la competició:

Decisiva etapa inaugural a Muro: L’etapa inaugural del Trofeu Pla de Mallorca va ser més decisiva del que va semblar en un primer moment. Toni Tauler del Bicicletes Caldentey va patir una dura caiguda i va haver d’abandonar, mentre que d’altres com Gaspar Mas de Requena, Joan Horrach d’Inca, els dos TOP-10 a la recent Challenge de Primavera, o Jesús Mendoza del Ca’n Picafort varen cedir temps respecte als favorits a les selectives rampes de Muro.

Establiments dinamita la carrera: Com va succeir a la passada edició a sa Pobla, una escapada ha dinamitat la prova. A Establiments fins a nou aspirants varen filtrar-se a la fuita del dia i varen aconseguir una avantatge de més de dos minuts respecte al pilot principal. Set d’ells continuen a les set primeres posicions de la classificació general, encara que les diferències a partir del sisè, Pere Amengual, són superiors a 2:00 minuts.

Accidentada CRI a Maria de la Salut: La pluja a la contrarrellotge de Maria de la Salut va provocar nombroses caigudes, especialment la darrera rotonda d’entrada a meta. Entre ells dos homes importants a la classificació general com Jan Eric Schwarzer i Isidre Amengual, que varen arriscar en la seva lluita per mantenir-se entre els millors de la prova.

La confirmació de Rubén Sánchez: El ciclista menorquí és fins ara l’actor principal d’aquesta edició del Trofeu Pla de Mallorca. Va donar la primera estocada als rivals amb la victòria al Castell de Bellver i a la CRI de Maria de la Salut va consolidar el maillot groc. Lidera amb 1:25 respecte al segon classificat, Pere Timoner, i 1:27 al tercer, Jan Eric Schwarzer.

Quatre aspirants sobre la resta: Després de les tres primeres etapes, Pere Timoner, Jan Eric Schwarzer, Dani Crespí i Miguel Ángel Muñoz són els escollits a plantar cara a Rubén Sánchez. Es troben en un bon moment de forma i tenen companys d’equips a les seves ordres per reduir distàncies. Qualsevol moviment seu representa una amenaça per al de Bicicletes Esteve.

Requena, Metal Blinds i Pollença, a la contra: Metal Blinds, Ciclos Requena i Club Ciclista Pollença varen ser els equips més perjudicats per l’escapada de la segona etapa. Després de la CRI, Mascaró és el millor classificat per part del Requena, a 2:33, Palou del Pollença és el dècim a 2:51 i el vigent campió, Albert Muntaner, ocupa la 11 posició a 3:04. Excepte sorpresa majúscula, les opcions de lluitar pel maillot groc són remotes.

Buades domina el maillot blanc: El ciclista de Bicimetrics és ara per ara el dominador indiscutible del maillot blanc de millor júnior de la competició. Ocupa la dotzena posició a 3:04 de Rubén Sánchez i té una avantatge de prop de 2:00 minuts respecte al segon júnior, Biel Mayans.

Tot per decidir a les classificacions complementàries: Rubén Sánchez és el millor a la regularitat, Crespí a la Muntanya, Caballín a les Metes Volants i Ballester a l’Esprint Especial. Els més decidits semblen el maillot de la regularitat i el de l’Esprint Especial. A la resta, Crespí té una avantatge de només 3 punts respecte a Ballester a la Muntanya i Caballín de quatre respecte a Crespí i Batle al de les Metes Volants.

El Club Ciclista Inca, millor equip: Joan Horrach, Rafel Miralles, Isidre Amengual i Pere Amengual permeten al Club Ciclista Inca liderar la classificació per equips. Seguits per l’Agrupació Ciclista Sineu a 37 segons i Bicicletes Caldentey a 2:42.

Incertesa a les properes etapes: L’absència de companys d’equip per part del líder, a excepció de Joan Batle, per controlar la cursa obre el ventall de possibilitats de cara a les properes etapes. Incertesa és la paraula per conèixer quina serà l’estratègia ara de Rubén Sánchez i de la resta d’aspirants al triomf. Aliances? Atacs d’inici? En uns dies un nou capítol del XXX Trofeu Pla de Mallorca.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *