Història del Club Ciclista Lloret de Vistalegre

El Club Ciclista Lloret de Vistalegre va constituir-se l’any 1989. Va ser la culminació de les aspiracions d’un grup de lloritans i lloritanes amb moltes il·lusions i estimació per les dues rodes.

Va participar a n’es pla de Mallorca per primera vegada es mateix any, participant en dues etapes. El club ciclista Lloret organitza conjuntament amb es club ciclista Palma sa primera etapa de sa ” X Challenge Internacional a Mallorca de ciclisme de veterans” participant en ella campions mundials com es belga Roger Amedeebe i l’alemany Manfred Nepp. Aquesta etapa tenia sa sortida i s’arribada a Lloret i es va diputar a un circuit de 19 Km. Més d’un centenar de corredors prengueren sa sortida.

Es club també va organitzar un acte homenatge a “Josep Nicolau”, convidant a sa seva famili i a n’es gran campió de ciclisme en pista Guillem Timoner que va ser s’encarregat de tallar sa cinta d’honor.

Una “tradició” que es feia des d’abans que es club es constituís es va mantenir, son ses carreres de St.Domingo que any darrera any es celebren a Lloret.

En es anys posteriors el club va seguir participant en es pla de Mallorca formant un equip competitiu a mitjan dècada dels 90 amb corredors de fora des poble que donare

n un gran nivell a s’equip. Tot i així aquesta gran afició comença a decaure finals d’aquesta matexa dècada.

A n’es mateix temps que es club participava en aquestes carreres també “s’implantaren” ses sortides de tots es dissabtes i diumenges així com ses “etapes especials” com anar a Lluc, a n’es cap de Formentor… avui en dia aquesta etapes seguixen i fins i tot en sorgueixen de noves.

En aquests darrers anys els encarregats de representar es poble no aconseguiren grans resultats però sí es deixaren sa pell en cada etapa. Un jove com Toni Mateu va aconseguir finalitzar entre els 20 primers a s’etapa de Montuiri.

Per sort a principi des nou mil·leni arribaren nous corredors joves i amb molta progressió que ja han mostrat que poden ser futurs guanyadors des Pla.

En es 2001 el club pariticipar a n’es pla de Mallorca amb en Montserrat Mateu i n’Emdio Asquino. Tot i que no varen aconseguir grans resultats molts joves es van animar a probar la bicicleta, molts d’ells encara venen en nosaltres i son part fundemental de sa bona salud que, ara per ara, te es club ciclista Lloret.

En es 2002 es club va aconseguir guanayar tres de ses sis etapes des pla de Mallorca, en Montserrat Mateu (1) i Rafel Ramis (2), a més en Toni Mateu fou segon a una altre etapa. En sa general final va destacar Amador Bauça que aconseguí enfilar-se fins a sa quinta posició final. A més a més el club va quedar segon a sa general final d’equips. Sense cap dubte fou s’equip revelació d’aquesta temporada i no només pels exel·lents resultats, sinó per presentar un equip molt jove amb una gran afició a n’es darrera, com es va demostrar a s’etapa que es pilot va passar dins es poble amb una gran assitència de lloritans i lloritanes.

El Club Ciclista Lloret de Vistalegre té també entre els seus socis a autèntics fanàtics dels duatlons, tritatlons, curses d’atletisme de mitjà distància i de muntanya… Per això, després diverses peticions el club va crear una secció multidisciplinar per aglutinar a tots i cada un d’aquests esportistes lloritans.

L’entitat va participar per primera vegada de forma oficial en un duatló a Sant Llorenç a l’any 2010 amb Toni M. Vanrell i Jaume M. Pastor. D’ençà llavors, diversos atletes s’han afegit al procjecte esportiu representat els colors del Club Ciclista Lloret de Vistalegre a duatlons i tritatlons de caire més popular a l’illa de Mallorca. L’equip però també ha participat en proves internacionacionals de màxima exigència com la Volta a la Cerdanya d’Ultrafons amb Miquel Estela.

El Club Ciclista Lloret de Vistalegre dóna així suport a aquests atletes i una vegada més demostra el seu compromís amb l’esport. Per formar part de la secció només t’has de posar en contacte amb nosaltres i fer-te soci. Vine a gaudir de l’esport amb la millor companyia possible!