Entitat

El Club Ciclista Lloret sol·licita el reconeixement de Josep Nicolau com a fill il·lustre

El Club Ciclista Lloret va sol·licitar ahir oficialment l’inici dels tràmits per a la nominació de Josep Nicolau com a fill il·lustre de Lloret de Vistalegre. L’acte es va dur a terme a l’Ajuntament del municipi amb la presència del batle Antoni Bennassar. També hi assistiren diferents regidors, tant de l’equip de govern com de l’oposició, així com l’historiador Andreu Ramis.

Després d’una dècada estudiant la seva figura, Montserrat Mateu i Guillem Pastor varen exposar minuciosament els motius que fan de Nicolau mereixedor d’aquesta màxima distinció a nivell local. Entre aquests destaquen l’impecable trajectòria esportiva, com també l’impacte en la societat i la cultura de l’època. Sense dubte, Nicolau va ser un ambaixador excepcional de Lloret de Vistalegre. Per últim, varen apuntar que la proclamació de fill il·lustre seria el punt final a la restauració de la seva figura.

El Consistori va mostrar-se disposat a iniciar l’expedient i en breu s’iniciarà el procés de formació d’un comitè d’experts per aprofundir en la figura de Nicolau. Aquesta comissió elaborarà un expedient que defensarà el seu nomenament com fill il·lustre. Des del Club Ciclista Lloret valoram positivament la implicació del Consistori i confia que Nicolau sigui mereixedor del títol de fill il·lustre.

Josep Nicolau, conegut amb el sobrenom de ‘Es Canó de Llorito’, va ser un destacat ciclista de la dècada de 1930 nascut a Lloret de Vistalegre. Va morir a l’edat de 27 anys a conseqüència d’un accident al Campionat d’Espanya al velòdrom de Tirador a Palma. Malgrat la seva curta trajectòria esportiva, el ciclista va acreditar un palmarès excepcional. Va aconseguir nombrosos triomfs  en el calendari autonòmic i nacional. També va participar en proves internacionals destacant el Campionat del Mon de ruta i La Dépêche du Midi abans de la seva prematura i tràgica mort.

Publicat per
Club Ciclista Lloret