TUI 2013, la carrera més solidària de Toni M. Vanrell

Toni M. Vanrell havia senyalitzat en vermell el passat diumenge 20 d’octubre de 2013. Des de feia mesos, l’atleta de muntanya del Club Ciclista Lloret de Vistalegre preprava a consciència una de les cites més esperades del calendari d’atletisme a les Illes Balears, la clàssica TUI Marathon. Després de finalitzar la Ultra Trail Serra de Tramuntana i la Volta Cerdanya Ultrafons, Vanrell es disposava a afrontar el repte de la marató i finalitzar una satisfàctoria campanya.

Aixecar-se, entrenar, treballar, entrenar i descansar. El dia següent, el mateix. La propera setmana, el mateix. Aquesta va ser la seva rutina, indispensable al cap i a la fi per a una prova de la màxima exigència en les millors condicions. Però a uns dies de la TUI, el que havia de ser una marató va convertir-se en una competició de només 10 quilòmetres. No hi havia dubte sobre el seu estat de forma. De prendre la sortida, hagués completat els 42.195 metres. El motius que varen provocar els canvi en la distància varen ser altres. Tal vegada els millors imaginables després de mesos de sacrifici.

Toni Miquel Salutacio

Toni M. Vanrell treballa a AMADIBA, una entitat sense ànim de lucre funada al 1995 per a l’atenció de persones amb discapcitat intel·lectual. Els usuaris d’aquesta entitat participen habitualment en activitats esportives diverses, entre elles els 10 quilòmetres de la TUI. Ho fan acompanyats dels monitors, els seus ‘guies’ particulars. Després de meditar-ho, Vanrell va decidir renuciar a la marató, que havia preparat al detall, per a acompanyar als usuaris de l’organització en la seva cursa de 10 quilòmetres. Així, l’atleta del Club Ciclista Lloret de Vistalegre ens va demostrar que per a aconseguir el triomf no sempre és necessari creuar la línia d’arribada el primer i que el millor trofeu és simplement un somriure. Sí, d’acord, Miquel Capó va guanyar finalment la marató aquell dia, però per a nosaltres tots els de la fotografia de sota també. Ho direm cridant, C-A-M-P-I-O-N-S!

Toni Miquel Listos

You may also like...

10 Responses

 1. Raul Martinez Fontirroig via Facebook ha dit:

  Eres mi ídolo Toni. Quiero ser como tú!

 2. Hi ha poques persones tan humanes con en Toni. Enhorabona crack, això si que són lliçons de vida!!

 3. Nascut a Lloret de Vistalegre. Això ho diu tot!

 4. Hay pocas personas como tu,yo que tengo una hija discapacitada siquica te lo puedo asegurar,NO CAMBIES,Gracias por ser tan grande

 5. Per lo que m’ha explicat, sa satisfacció despres de sa cursa és tant o més gran que acabar sa marato! Gran Toni Miquel Vanrell Bauzà!

 6. Impresionat Toni Miquel Vanrell Bauzà!! Ets molt gran com atleta i com a persona!!! Enhorabonaa campio!!

 7. Es petits detalls defineixen ses grans persones. Enhorabona Toni. Emocionant!

 8. Asunción Rayó via Facebook ha dit:

  Grande nin!!!!

 9. Enorme! Mos llevam es capell davant persones com tu!

 10. Toni March Mascaró via Facebook ha dit:

  Toni Miquel Vanrell Bauzà, m’has emocionat campió!!! Enhorabona per aquesta gesta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *