La prèvia: Del tradicional Hivern a Mallorca a la temible I Clàssica dels Murs

El tradicional trofeu Un Hivern a Mallorca és l’encarregat d’inaugurar una vegada més el calendari d’aficionats de ciclisme en ruta a Mallorca, en el debut del Club Ciclista Lloret de Vistalegre en competició oficial. En aquesta ocasió en una doble cita, els diumenges 16 i 23 de febrer a les 10:00 hores a Cala Millor i s’Arenal respectivament.

La temporada comença a rodar al Llevant de Mallorca en un exigent recorregut de 121 quilòmetres marcat per tres cotes puntuables de muntanya, el Coll de Vidriers, en dos passos, i el Coll de Xiclatí. Encara que el factor de determinant és la més que possible presència dels equips Continentals UCI que durant la setmana han disputat la Challenge a Mallorca o d’altres concentrats a l’illa aquests dies. Amb o sense professionals a la sortida, la prova és presenta igualment dura. La primera dificultat de la jornada arriba als 6 quilòmetres, el Coll dels Vidriers (1K al 6%). La pujada va ser la clau a la primera etapa de la I Challenge de Primavera després d’escapar-se Lluis Mas, Albert Torres, Abert Muntaner i Joan Carles Riutort amb victòria i liderat del ciclista saliner. No obstant això, per a l’estocada final aguaita el Coll de Xiclatí (4K al 3%), a 20 quilòmetres de l’arribada.

Coll des Vidriers:

Coll Vídriers

Set dies després és el torn del segon assalt a s’Arenal. El perfil de 120 quilòmetres és quasi idèntic al d’edicions anteriors amb les ascensions a S’Aranjassa i a la via de servei del Renn Arena com a les principals dificultats. En establir-se una classificació general per punts entre els dos trofeus és previsible que els equip implicats lluitin per a matenir el control de la cursa, sobretot en el tram final.

I Clàssica dels Murs a sa Pobla

La novetat del calendari aquesta campanya és la I Clàssica dels Murs, el diumenge 22 de febrer a sa Pobla a les 15:00. La carrera és un homenatge a les clàssiques belgues de primavera com Lieja i Fletxa Valona. El recorregut entre sa Pobla i Búger és l’ideal per a l’emboscada. Circuit ratoner, plegat de cotes i pavé en alguns trams com el temible mur d’entrada a Búger. Espectacle garantitzat.

Mur de Búger:

Mur Buger

You may also like...

1 Response

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *