Pascual, Salmerón i Capellà dominen el VI Ciclocròs Centre de l’Illa

Esteve Pascual (Bicis Sancho) a OPEN A, Javier Salmerón a OPEN B (Qromia) i Neus Capellà (IB Academy) a Fèmines es van alçar amb el triomf a la sisena edició del Ciclocròs Centre de l’Illa celebrat dissabte passat en el bosc de Sa Comuna de Lloret de Vistalegre, centre geogràfic de Mallorca.

Amb una inscripció superior als 80 participants, fins i tot amb presència internacional, el tancament del campionat balear de ciclocròs va evidenciar el bon moment que travessa la modalitat a l’illa. La prova estel·lar d’OPEN A va estar marcada per l’apassionant duel a tres bandes entre els germans Pascual, Toni i Esteve, i el prometedor júnior Jaume Duran. Superat l’equador de la prova, els tres crossers van obrir un avantatge de 30 segons respecte al grup de perseguidors encapçalat per Miguel Ferrer.

La igualtat al capdavant de la prova va ser màxima fins a l’últim gir, quan un atac d’Esteve en la recta de meta li va permetre aconseguir uns metres d’avantatge. Ràpidament va arribar la reacció del seu germà Toni, deixant en solitari a un Duran, qui va acabar pagant els esforços. Així el triomf va ser per a Esteve amb un temps de 55:31, amb Toni a dos segons i Duran a 14 segons. Amb el segon lloc aconseguit per Toni Pascual, el ciclista del Gobik Factory Team va certificar el seu triomf en la classificació general del campionat, amb Miguel Ferrer i Leonardo Tonarini en segona i tercera posició.

La carrera d’OPEN B, com és habitual en les últimes campanyes, va ser un monòleg de principi a fi de Javier Salmerón. El Màster 40 va marxar en la primera volta creuant la línia d’arribada amb un temps de 39:32, amb un avantatge de gairebé dos minuts enfront dels perseguidors. Precisament la lluita pel podi va ser el més destacat de la prova. Després del ciclista del Qromia es va formar un quartet amb Quetglas, González, Witting i Barceló, que es van mantenir units fins al sprint d’arribada. Finalment Quetglas i González van pujar al podi com a segon i tercer respectivament. Barceló per la seva part va ser el millor dels cadets. Amb aquest nou triomf, Salmerón es va emportar a casa una nova general del campionat, seguit de Quetglas i el veterà Witting.

En categoria femenina Neus Capellà va signar una incontestable victòria amb un temps de 44:05. La ciclista de la IB Academy va ser molt superior a les seves rivals. La Màster 50 Lisa Stapelbroek i Valentina Ferreyra li van acompanyar en el podi. En categoria infantil la victòria va ser per a Marcos Gutiérrez i María Rodríguez, mentre en aleví es van imposar Joan Triay i Marta Almansa.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *