Osaland sorprèn al sprint al Memorial Nicolau


El jove noruec Kristjan Osaland va donar la sorpresa en adjudicar-se la vuitena edició del prestigiós Memorial Nicolau disputat ahir a Lloret de Vistalegre amb un temps de 1:52:00 després de superar al sprint a Pere Casesnoves i Joan Cocoví, segon i tercer respectivament, en una prova marcada una vegada més per la destacada participació internacional.

Més de 150 ciclistes es van donar cita a la ‘Classicissima’ del calendari insular, inclosos Sindre Lunke del Team Sunweb de categoria UCI World Tour, concentrat a Mallorca ultimant la preparació per al Giro d’Itàlia,  i molts altres ciclistes de categoria UCI Continental d’esquadres europees.

L’exigent recorregut de 85 kms i les tres ascensions a la cota de sa Llimonera de quarta categoria van provocar constants escaramusses des de la sortida. Cap va aconseguir un avantatge superior al minut a causa del control d’un pilot que a la primera volta al circuit havia perdut més de trenta unitats fruit de la velocitat al capdavant.

El moviment més seriós va arribar superat l’equador de la prova. L’escalador Lunke, dels més actius, va liderar una perillosa fugida de catorze homes amb Austevoll, Willman, Hansen o els illencs Amengual, Bonnín o Trias. No obstant això, l’escamot va tornar a retallar les distàncies per neutralitzar l’escapada abans de la decisiva última pujada a sa Llimonera. Ja en plena recta de meta va emergir la figura de Osaland, qui amb amb prou feines 18 anys es va imposar els favorits per adjudicar-se la victòria per davant dels esmentats Casesnoves i Cocoví. Joan Martí Bennàssar de la Fundació Comptador, sisè, va anar el vencedor en categoria Júnior, Braten Jonas en Elite, Werner Hendrik en Màster 30 i Jesper Bjerggaard Màster 40.

Hansen en el TOP-10

Pel que fa al Club Ciclista Lloret, Dan Erik Hansen, a la seva última cursa aquesta temporada defensant els colors de l’entitat, va signar un excel·lent TOP-10, mentre Lorenzo Crespí va creuar la meta dintre del pilot principal. La mala fortuna va ser per Jaume A. González i Toni Vallcaneres, que varen patir una caiguda i varen haver d’abandonar.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *