Les 10 claus de la I Challenge de Primavera

Una vegada finalitzada la I Challenge de Primavera el passat cap de setmana, arriba el moment del balanç i la reflexió. Aquí teniu la valoració del Club Ciclista Lloret de Vistalegre amb el que consideram les 10 claus de la cursa. En definitiva, la nostra particular visió d’aquests sis dies de competició:

1- Resposta a una necessitat: La participació i el nivell de la Challenge de Primavera han demostrat que el ciclisme illenc necessitava una prova per etapes com aquesta. El calendari es trobava orfe de cites fins l’abril després la cancel·lació del Cinturó Internacional. La volta ha omplert aquest buit a la perfecció. Esperam que sigui així durant moltes més temporades.

2- Recorregut espectacular: Bona culpa de l’èxit de la Challenge de Primavera recau directament sobre un recorregut senzillament espectacular. Etapes per a especialistes contra el rellotge, esprinters, amants de les escapades, escaladors… Des de la cita inaugural a Cala Millor fins a la clausura a Manacor, els participants s’han trobat un recorregut atractiu, exigent i sobretot complet. L’únic emperò ha estat la perillositat de la carretera en alguns trams.

3- Excel·lent organització: La causa dels dos punts anteriors és conseqüència d’una organització a l’altura de les expectatives. La nostra més sincera enhorabona a totes les entitats i persones implicades que han fet possible la Challenge de Primavera.

4- Cursa dissabte… i també diumenge: Quatre de les sis etapes s’han disputat el mateix cap de setmana, dissabte i diumenge. Important la recuperació d’un dia per l’altre. Pensam que una fòrmula encertada.

5- Els ‘PRO’ condicionen la cursa: Burgos BH, Katusha, Performance Felt-United… han donat prestigi a la Challenge de Primavera. És un fet. Això ha suposat que la resta hem patit més del desitjat però el patiment és l’essència del ciclisme. Per al Club Ciclista Lloret de Vistalegre ha estat un orgull compartir la carretera amb els professionals, encara que no els trobarem a faltar. Suposam que ells a nosaltres tampoc.

6- Líder incontestable: El saliner Lluis Mas s’ha mostrat intratable durant les sis etapes. Líder de la general absoluta, de la muntanya, de la regularitat… Ben acompanyat primer per l’escuder Joan Carles Riutort i a partir de la quarta etapa per a la resta dels Burgos BH. Ha estat el nom propi de la volta. Victòria merescuda.

7- Autèntics supervivents: En part per les caigudes i especialment fruit de l’enorme nivell de la Challenge de Primavera, només 23 classificats a la general final de la cursa. El fanalet vermell, Jaume Martorell, a més de 24 minuts del vencedor.

8- Rendiment irregular : El dos ciclistes del Club Ciclista Lloret de Vistalegre, Jaume M. Pastor i Montserrat Mateu, han mostrat un rendiment irregular. El seu estat de forma no era el millor i ho han pagat en una cursa de màxima dificultat.

9- La rebel·lió dels júniors: Jaume Sureda, Marc Buades, Pere Casesnoves, Enric Mas, Pau Soler… sempre lluitant per a les primeres posicions davant de rivals consumats i molta més experiència. El futur, cada dia més present, del ciclisme balear està garantit.

10- El Camaronnin, la nota original: El Camaronnin ha posat la nota d’originalitat a la Challenge de Primavera. La seva càmera ha capturat l’essència del ciclisme mallorquí.

5697_478204992246231_1116577146_n

You may also like...

1 Response

  1. Rafel Moragues Monzó via Facebook ha dit:

    Molts bones i acertades aquestes claus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *