La filosofia ‘Liveablock’ i Horrach conquereixen el VI Memorial Nicolau

Podio Memorial Nicolau

El Memorial Nicolau presumeix des d’ahir de tenir entre la seva nòmina de vencedors a un professional del ciclisme de reconeguda trajectòria internacional i guanyador d’etapa del Giro d’Italia. I es que el ciclista de Deià Joan Horrach del Club Ciclista Inca-Kit Maker va inscriure ahir amb lletres d’or el seu nom a la prova, en un podi excepcional amb la segona posició de Joan Carles Riutort del Burgos BH i la tercera d’Albert Muntaner del Metal Blinds.

La filosofia @liveablock d’Horrach va guanyar nous adeptes a Lloret de Vistalegre després del seu triomf, en una cursa marcada per l’intens vent durant la major part del recorregut. Aquest fet va provocar el conservadorisme del pilot fins a la meitat de la carrera. Els primers intents d’escapada, entre ells de Rafel Martínez i Llorenç Crespí del Club Ciclista Lloret de Vistalegre, varen ser ràpidament neutralitzats pel gran grup.

La carrera va decidir-se a la segona ascensió a la dura cota de sa Llimonera, els mencionats Horrach, Riutort i Muntaner, seguits per altres homes importants com Pedro Palou del Club Ciclista Pollença, Xavier Canyelles del Metal Blinds, Sebastià Mascaró o Raúl Jímenz del Ciclos Requena, varen aconseguir uns metres d’avanatge que varen incrementar-se en el descens a Lloret de Vistalegre. La diferència va augmentar en només 10 quilòmetres fins al minut a falta de la darrera volta, on de nou la pujada a sa Llimonera va ser decisiva. El ciclista de Deià va marxar-se en solitari destí al triomf i a les sípies del Ca’n Putxet. Per darrera, Riutort va superar a Muntaner a l’esprint pel podi. El millor del Club Ciclista Lloret de Vistalegre va ser Pere Timoner, dotze absoluta i vencedor Sènior a 1:39, mentre que Marius Sylta del Lillehammer va donar temps al pilot a 1:52 del vencedor.

Danese, el més ràpid a la cursa de Promoció

DSC_0330

En una reduïda versió de la carrera de Promoció, a causa d’un incident en el recorregut, el més ràpid a l’esprint va ser Cesare Danese del Ciclos Blando. El Máster 50 va imposar-se a Bernat Estelrich del Club Ciclista Muro y Víctor M. Rendón del Bicicletes Caldentey, mentre que el premi especial a les Metes Volants va anar a mans de Bernat Noguera del Club Ciclista Porrerenca y el de la Muntanya a Pere Llull de l’Agrupació Ciclista Sineu.

La victòria en aquesta cursa a la categoria femenina va ser per Catalina Rayó del Metal Blinds, qui repetia triomf després d’adjudicar-se també l’edició de 2013, seguida per Aina Sureda, primera Júnior, del De Rosa Júnior Team i Maria del Mar Bonnín del Romovi-Rustic Levante. Les fèmines varen ser protagonistes durant tota la carrera. A la primera sortida, Carme Sureda va formar part de l’escapada del dia acompanyada del Pedro Mulet del Club Ciclista Inca-Kit Maker i de Bernat Noguera. El tres varen marxar-se abans del primer pas per les MV, mentre que a la segona la ciclista de sa Pobla Catalina Rayó va ficar-se a la sisena posició absoluta a l’esprint final. El Memorial Nicolau també va ser testimoni del debut en competició oficial de la primera fèmina a la història del Club Ciclista Lloret de Vistalegre, la triatleta Rosa Bauzà, qui per un dia va inciar-se en el món del ciclisme.

A la resta de categories, Bernat Estelrich va ser el més ràpid a Promoció, Xavier Canyelles a Júnior, Pere Timoner a Sènior, Christian Hannestad a SUB23, Joan Horrach a Élite, Raúl Jiménez a Máster 30, Ramón Ros a Máster 40, Cesare Dannese a Máster 50 i Mario Hinayo a Máster 60.

Homenatge a Torres i Muntaner

El Memorial Nicolau i el Club Ciclista Lloret de Vistalegre como entitat organizadora de la cursa varen rendir homenatge als Campions del Món David Muntaner i Albert Torres, encara que el primer va disculpar la seva presència per viatjar destí a Alemanya on té previst competir des d’avui.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *