Guillem Pastor, director esportiu: “El millor encara ha d’arribar”

Guillem Pastor (1980, Lloret de Vistalegre) afronta la seva segona temporada com el màxim responsable de l’àrea de competició del Club Ciclista Lloret de Vistalegre. Després dels resultats històrics en el seu debut a la direcció esportiva, el major de la nissaga es mostra confiat de cara a la propera campanya.

En primer lloc, amb quin moment es queda de la temporada?

Tal vegada amb les medalles de Kamal El Hihioui als IGA Games de Bermuda, sense oblidar el primer títol autonómic de Rosa Bauzà, el TOP-10 de Montserrat Mateu al Trofeu Pla de Mallorca o l’èpica Volta a Cerdanya i la Ultratrail Serra de Tramuntana. Tots ells són moments inoblidables.

I el pitjor?

La desqualificació de El Hihioui al Campionat de les Illes Balears de BTT després de la doble caiguda i la lesió d’Albert Cano.

És possible superar els resultats de 2013?

Honestament crec que sí. Hem reforçat totes les seccions i és evident que per exemple Rosa Bauzà i Kamal El Hihioui, que han debutat oficialment en competició aquesta campanya, continuaran la seva progressió. El millor encara ha d’arribar.

Nous patrocinadors, més potencial. També més pressió?

És cert que hi ha canvis importants respecte anys anteriors, però som i serem fídels a la filosofia de l’entitat; humilitat i sacrifici. Pressió? Doncs la mateixa que ens impulsa cada dia a millorar. L’arribada de nous patrocinadors i la renovació d’altres com Pirotècnia Jordà i Cafeteria Es Mirador és globalment una bona notícia per a l’entitat. Ens permet créixer en tots els sentits. Demostren la confiança en el projecte esportiu del Club Ciclista Lloret de Vistalegre.

Els reforços destaquen especialment a la secció de ciclisme…

Sí. Hem format una secció interessant en l’aspecte esportiu i humà. Estam entusiasmats i desitjant que comenci la temporada. Tant en carretera com en BTT donarem un salt qualitatiu important amb les noves incorporacions, sense oblidar la continuïtat de pilars a les darreres temporades com Mateu, Pastor i El Hihioui.

BTT Calonge - Copa Mallorca Internacional (2013)-04

Pel que a fa la resta de seccions?

En triatló Rosa Bauzà i Albert Cano seran dues figures claus, ben acompanyats per Agnès Oliver, Guillem Moreno i Tomeu Barceló. Ja en muntanya, tenim un trident fantàstic a Mallorca amb Toni M. Vanrell, Joan Candel i Adrià Soler. Miquel Estela competirà majoritàriament a Catalunya. També esperam que Albert Cano es recuperi de la lesió i cap a la meitat de la temporada pugui tornar a competir a la muntanya, el seu habitat natural.

Seguirem potenciant també l’esport a nivell popular com una finestra a la vida saludable, especialment entre els lloritans i lloritanes. Ara preparam una iniciativa per a posar-se en forma des de zero amb un programa supervisat per un preparador físic. Serà de franc per a tots els socis. Crearem diferents grups segons el nivell i condicions físiques de cada persona.

Tornant a la secció de ciclisme, quins són els objectius de la temporada?

El principal objectiu són el Trofeu Pla de Mallorca i el Memorial Josep Nicolau. Després esperam ser protagonistes a la Challenge de Primavera, la Challenge de Tardor o la Semana Internacional de Màsters. En BTT disputarem la COPA Mallorca Internacional a nivell autonòmic, mentre esperam que El Hihioui tengui l’oportunitat de competir més regularment a la COPA Catalana i l’OPEN d’Espanya.

Com valora l’equip de ruta?

Estic molt satisfet. Tenim una plantilla equilibrada i capaç de lluitar amb els millors en qualsevol tipus de recorregut. Esprinters en arribades massives, especialistes contra el rellotge, escaladors i homes capaços de donar la sorpresa de lluny en una escapada. Esper que al llarg de la temporada tots disposin de la seva oportunitat.

A banda de la competició oficial, altres reptes?

Doncs sí. Durant el 2014 ens esperan l’Ultratrail Serra de Tramuntana, Transvulcania, Gran Trail Aneto-Posets, Mallorca 312, QH (per confirmar), IronMan 70.3 d’Alcúdia… ens espera una temporada apassionant i il·lusionant!

Quines competicions té previst organitzar l’entitat?

En primer lloc tindrem la sisena edició del Memorial Nicolau a l’abril, un clàssic ja del calendari balear. Després la Cursa Popular de sa Comuna, que va tenir una excel·lent acollida en la seva primera edició, i finalment el Duatló de Lloret de Vistalegre pel novembre. També estudiam un projecte de ciclisme de resistència en BTT a sa Comuna per a l’estiu.

Lloret de Vistalegre, referent esportiu?

Lloret de Vistalegre i la seva gent són a l’ADN de l’entitat. Per a nosatres és un plaer situar a Lloret de Vistalegre en el mapa esportiu de les Illes Balears. Vincular l’esport i la vida saludable és un tipus de promoció fantàstica. Millor ser reconeguts per això que per copar pàgines de succesos. No?

You may also like...

6 Responses

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *