Guillem Ferrer, rei del Memorial Josep Nicolau

El ciclisme illenc va escoltar el nom de Guillem Ferrer per primera vegada a l’any 2010. Aquella temporada, el ciclista natural de Ca’n Picafort va guanyar el Pla de Mallorca Petit per davant de l’incombustible Rafel Cerdà, amb un domini absolut de la cursa durant les cinc etapes. Però el primer avís de que ens trobàvem davant un home a tenir en compte va ser uns mesos abans. Concretament al II Memorial Josep Nicolau, quan Ferrer va imposar-se a la categoria de Promoció a dos corredors del Club Ciclista Lloret de Vistalegre, Tomeu Amengual i Jaume M. Pastor. Ahir, el IV Memorial Josep Nicolau, Guillem Ferrer va demostrar de nou que té la mida presa a la cursa lloritana. La diferència amb la victòria anterior és que aquesta vegada fou amb els millors, a la prova Open. El ciclista del Bicicletes Caldentey va cornonar-se com el rei del Memorial Josep Nicolau amb la seva segona victoria a la prova per davant de Javier Peris (AEG) i un altre ciclista que va quedar-se ben a prop de repetir victòria, Joan Batlle (Penya Establiments). Els tres homes varen arribar amb una avantatge de 19 segons respecte al pilot principal del que només van arribar la meitat dels 140 inscrits.

La cursa, ja amb un recorregut dur de per si amb les tres pujades a Sa Llimonera, va veure com el fort vent i la pluja convertien el Memorial en una carrera de màxima exigència. Vicente Pastor (Penya Establiments) i Marc Pons (ACS) varen ser els dos primers valents en desafiar al pilot. El seu relleu el varen agafar altres homes com Sebastià Vila i Albert Muntaner, els dos de la Penya Establiments i Kiko Bernat (AEG). Especialment fructífera va ser l’escapada del menor dels Muntaner i el ciclsita del AEG. Els dos varen tenir una avantatge de quasi 40 segons a la darrera volta i tot semblava que la victòria estava a les seves cames. El pilot però no va opinar el mateix i conduit per l’Agrupació Ciclista de Sineu va reduir les distàncies fins a neutralitzar l’aventura. Pilot compacte a poc més de 10 quilòmetres i el guanyador encara per decidir. Després de la darrera pujada a sa Llimonera, Guillem Ferrer, Javier Peris i Joan Batlle varen llançar-se en un descens rapidíssim i només a l’abast dels millors amb l’objectiu de fer-se amb el triomf final. I així va ser. El senior de Bicicletes Caldentey va aprofitar la seva punta de velocitat per davant dels dos rivals per emportar-se a casa el trofeu més desitjat.

Pel que fa als corredors del Club Ciclista Lloret de Vistalegre, el millor va ser de nou Montserrat Mateu, que va finalitzar la prova dintre del pilot principal. Jaume M. Pastor va abandonar després de quatre voltes, fet que demostra que es troba en el bon camí després de les dues curses anteriors. Per la seva banda, Tomeu Amengual va abandonar a la seva primera cursa de l’any.

A la resta de categories, el millor júnior va ser Aejandro Barrera, mentre que Sebastià Mascaró (Ciutat d’Oviedo) ho va ser en Sub-23. Ja en Elit, el triomf va ser per a Javier Peris, com el de Sèniors per Guillem Ferrer, el de Màster 30 per Manuel Santi Pinto (Bicicletes Caldentey) i el de Màster 40 per Miguel ÀngelCirer (Binbit). El premi especial de les Metes Volants va ser per a Francisco Bernat i el de la Muntanya per a Javier Peris, els dos del AEG.

En la prova de Promoció, disputada sobre un recorregut de 31 quilòmetres, Xisco Rosselló (Ca’n Picafort) va arribar en solitari a la meta amb cinc segons d’avantatge sobre el pilot principal. El ciclista del Ca’n Picafort va escapar-se a falta de quinze quilòmetres del final i va ressistir fins l’arribada el seu pols amb el pilot principal. El millor màster 50 va ser Jaume Font (AEG) i la millor fèmina Catalina Llamp (Bizakia-Durango). El premi de Meta Volant en aquesta cursa va ser per Llàtzer Sanchez (Porrerenca), mentre el guanyador del Memorial a Promoció, Xisco Rosselló, va aconseguir també el Premi Muntanya.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *