Els equips de ciclisme del pilot illenc durant la temporada 2016

portada

Després de la disputa del Trofeu Manacor i del Trofeu Cala Millor d’Un Hivern a Mallorca, hem realitzat un breu recopilatori dels principals equips de ciclisme del pilot illenc durant la present temporada.

Bicicletes Caldentey: l’equip del Bicicletes Caldentey manté l’estructura de la passada temporada amb Màsters prou reconeguts com Pedro Mas, Rafel Miralles, Jose Ibañez o Lorenzo Crespí. En el capítol d’incorporacions destaca el retorn de José M. López i el fitxatge del prometedor Biel Mayans en el seu debut com a SUB23. Com sempre, és un conjunt capaç de ser protagonista en qualsevol tipus de prova, des d’etapes d’un dia a voltes per etapes com el Trofeu Pla de Mallorca o els 3 Dies Màsters de Mallorca.

Caldentey

Ciclos Requena: l’esquadra palmesana s’encomana una vegada més a Raúl Jiménez per brillar durant la present campanya. El Màster 30 repeteix com a l’home de referència al Ciclos Requena, encara que sense oblidar el retorn de Salva Caballin i d’altres ciclistes que han signat la seva renovació amb l’entitat com Alex Martínez o Juan Galliano. En el capítol d’incorporacions destacada l’arribada del júnior Marc Lirola i Miguel A. González.

Captura de pantalla 2016-02-15 a les 20.13.44

Club Ciclista Vicenç Reynés: sota la direcció de Sebastià Casasnovas, l’equip de Deià segueix amb la seva particular aposta en favor de la formació de les properes generacions. És tracte d’una plantilla integrada majoritàriament per Júniors i SUB23, destacant el fitxatge del menorquí Albert Camps.

Reynes

Bicimetrics: l’esquadra de la Platja de Palma serà de nou liderada per l’incombustible Javier Peris, qui en categoria Màster 40 es perfila com un dels clars dominadors de la temporada. Entre els fitxatges a seguir es troben Luis Marcel Fernández i Francisco J. Salmerón. Sense dubte, una tripleta d’esprinters per brillar a les arribades massives com demostraren a la cita inaugural del calendari amb dos homes dintre del TOP-10.

Bicimetrics 2016

Agrupació Ciclista Sineu: el potencial de l’equip del Pla de Mallorca recau aquesta campanya en l’alemany Jan E. Schwarzer i un il·lustre del ciclisme balear com Biel Palmer. Continuen a la plantilla els locals Biel Gacias o Xema Estela, acompanyats per altres homes importants a l’equip durant les últimes campanyes com Tomeu Amengual, Toni Vallcaneras i Jaume Martorell.

AC Sineu 2016

Club Ciclista Artanenc: després de ser un dels ciclistes més destacat del Bicicletes Caldentey en temporades anteriors, Toni Tauler liderarà ara el Club Ciclista Artanenc acompanyat entre d’altres per homes com Xisco Nebot.

Toni Tauler 2016

Club de Ciclisme Manacorí: l’equip de Manacor manté principalment la plantilla de l’anterior campanya. Entre d’altres, segueixen Sebastià Amer, Miguel A. Elias o Iván González. L’objectiu de l’entitat és assentar-se dintre del pilot illenc. Les seves opcions de ser protagonistes es centren a les carreres de categoria Màster com els 3 Dies Màster de Mallorca o la Challenge de Tardor.

Manacori 2016

Penya Ciclista Establiments: Abert Muntaner, vigent vencedor del ranking illenc de carretera, i els germans Amengual afronten una nova temporada com el caps de files d’una esquadra amb l’objectiu de repetir el protagonisme de temporades anteriors. Cal destacar la presència també dels SUB23 com Sergi Iglesias, Alejandro Hernández i Cristian Moriana, així com ciclistes d’altres nacionalitats.

establiments2016

Cala d’Or Bike Team: malgrat tractar-se d’una esquadra centrada en el calendari autonòmic i nacional de BTT, el potencial de l’equip és innegable. Jonathan Alabarce, Matias Adrover i molt especialment Toni Sureda lideren una temporada més al Cala d’Or Bike Team amb l’objectiu de lluitar per les posicions capdavanteres.

cala dor

Club Ciclista la Vileta: segona temporada per l’esquadra de la Vileta en el seu retorn al pilot mallorquí. Confia en gaudir dels seus moments de protagonisme sobretot a les carreres de categoria Màster com els 3 Dies a Mallorca o la Setmana Internacional de Màsters.

Club Ciclista La Vileta

Club Ciclista Petra: l’objectiu del club del Pla de Mallorca és una vegada més la pedrera, en una plantilla integrada per Júniors i SUB23 com Josep Garau, Jorge Gómez o Nicolas Portell. Més que els resultats, el realment important a l’estructura de Petra és continuar el procés d’aprenentatge i formació dels ciclistes, especialment per als debutants en el pilot balear.

Petra

Club Ciclista sa Pobla: homes com Joan Batle, Miquel Serra, Guillem Barceló i Antoni Vanrell són els escollits per l’esquadra poblera en el seu retorn a la primera fila del pilot illenc. El Club Ciclista sa Pobla confia en fixar les bases d’aquest nou projecte durant la present campanya.

sapobla 2016

AFEX – Club Ciclista Felanitx: el club de Migjorn desembarca el pilot balear capitanejat per Xesc Artigues i Miguel A. Muñoz. Després de dues temporades al Sport Bequi, la parella confia en ser de nou protagonista del calendari illenc, especialment a les voltes per etapes. També s’han de tenir en compte a altres homes com Pere Llull o Andreu Manresa.

CC Felanitx

Altres equips: Club Ciclista Montuïri (Tolo Quetglas i Jeroni Ramis), Club Ciclista Mancor de la Vall (Miguel Pol i Jaume Moncades), Penya Ciclista Porrerenca (Llàtzer Sánchez i Sebastià Cerdà), Meam si Torn (Miquel i Biel Ferrer), Ciclos Quintana (Luis Rivas), Liveabock (Joan Horrach i Vicenç Ripoll)…

altres

Outsiders: Toni Ballester, Toni Muntaner, Xavi Cañellas, Joan Ruiz, Ruben Sanchez, Miquel Carrió, Jaume Bonnin, Jaume Sureda, Pere Casasnovas… noms importants dintre del pilot balear i favorits en qualsevol carrera malgrat centrar-se habitualment en el calendari nacional.

outsiders

You may also like...

2 Responses

  1. Gràcies Rafel Bennasar Garrido. Ens agradaria incorporar les plantilles completes i un comentari també dels equips que falten però és difícil. L’article està fet només amb les inscripcions del Trofeu Manacor i Cala Millor. Si algú ho desitja, pot enviar la informació del seu club a cclloret@gmail.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *