El Club Ciclista Lloret construirà una rèplica de l’Alpe d’Huez a Lloret de Vistalegre

La promoció turística de Lloret de Vistalegre ha estat una de les apostes del Club Ciclista Lloret durant les últimes temporades. L’organització d’esdeveniments esportius o la presència de ciclistes de categoria World Tour han situat a la localitat al centre de totes les mirades. Superada la primera fase de l’ambiciosa estratègia per transformar al poble en un referent del ciclisme internacional, el club té previst ara iniciar la construcció d’una rèplica a escala real de la mítica ascensió de l’Alpe d’Huez al municipi.

És tracte d’un dels ports de muntanya més famosos del Tour de França i un en definitiva un icona pel ciclisme. L’escalada a l’Alpe d’Huez és de 14 km amb un pendent mitjà del 8%, i 21 corbes de ferradura amb panells que recorden el guanyador de cada etapa amb final en alt. L’Alpe d’Huez llorità, el nom encara s’ha de decidir, convertirà a Lloret de Vistalegre en l’ascensió més rellevant d’Espanya i sense dubte un lloc de pelegrinatge per als amants de ciclisme.

El projecte inclourà diversos hotels de luxe, residències per esportistes, bike park, velòdrom, McDonalds, botigues… així com un exclusiu cinema amb dues sales IMAX on es projectaran, per exigència del director esportiu, les pel·lícules Le Vélo de Ghislain Lambert i American Flyers en bucle. Segons un estudi de la prestigiosa Universitat de Pinarello, l’impacte econòmic serà superior a 300 milions d’euros per temporada i la creació de milers de nous llocs de feina.

El Club Ciclista Lloret ha contactat amb la constructora ACS per encomanar-li la magna construcció. “Si hi ha algú capaç de fer-ho, aquest és el meu amic Florentino Pérez”, ha assegurat el president de l’entitat, Montserrat Mateu, després d’aconseguir un préstec de 12.000 milions d’euros del Panama & Barbados Bank. “El cost real de les obres són només 10.000 milions, però som previsors i hem sol·licitat 2.000 milions addicionals en concepte de comissions”, ha afegit Mateu. Algunes veus crítiques han posat en dubte la viabilitat econòmica del projecte. “Són haters, si feim el duatló perquè feim el duatló, si feim l’Alpe d’Huez… el mateix. Veuran en escoltar que durem la mar per organitzar un IronMan”, sentència el president.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *