Aproven la taxa de 1 euro als no residents per visitar sa Comuna

L’Ajuntament de Lloret de Vistalegre ha aprovat avui en un ple extraordinari una ordenança que permetrà el cobrament d’una taxa per accedir a sa Comuna de Lloret de Vistalegre als no residents al municipi a un preu d’un 1 euro per dia. La proposta impulsada per l’equip de govern ha estat recolzada per la resta de formacions polítiques. Fonts municipals han explicat la necessitat de cobrar aquesta taxa per fer front al cost de la neteja dels residus que deixen els vistants de l’àrea recreativa.

El Ayuntamiento de Lloret de Vistalegre ha aprobado hoy en un pleno extraordinario una ordenanza que permitirá el cobro de una tasa para acceder a sa Comuna de Lloret de Vistalegre a los no residentes en el municipio a un precio de un 1 euro por día. La propuesta impulsada por el equipo de gobierno ha sido apoyada por el resto de formaciones políticas. Fuentes municipales han explicado la necesidad de cobrar esta tasa para hacer frente al coste de la limpieza de los residuos que dejan los vistantes del área recreativa.

El Club Ciclista Lloret de Vistalegre és conscient de l’elevat cost de la neteja d’aquesta àrea i entèn que la taxa ajudarà a conservar la zona, però l’entitat es mostra contrària a la seva aplicació a la resta de sa Comuna. Pensam que qualsevol persona, sigui d’on sigui, ha de tenir el dret de gaudir d’un espai natural i públic com sa Comuna de Lloret de Vistalegre des del respecte a l’entorn.

El Club Ciclista Lloret de Vistalegre es consciente del elevado coste de la limpieza de esta área y entiende que la tasa ayudará a conservar la zona, pero la entidad se muestra contraria a su aplicación al resto de la Comuna. Pensamos que cualquier persona, sea de donde sea, debe tener el derecho de disfrutar de un espacio natural y público como la Comuna de Lloret de Vistalegre desde el respeto al entorno.

Entre els socis de la nostra entitat hi ha molts excursionistes i amants de la muntanya. Si aquesta mesura o similars s’extenen arreu d’els espais naturals de Mallorca, el simple fet de caminar, còrrer i gaudir del bicicleta a la naturalesa es convertirà en una activitat exclusiva, només a l’abast de les persones amb una renda alta. A més, l’ordenança presenta destacables incongruències. De fet, el mateix equip de govern ha comentat la dificultat de realitzar el cobrament més enllà de l’àrea recreativa, a causa de l’extensió de sa Comuna i la seva facilitat d’accés. Encara que l’ordenança no ho especifica, l’entitat va parlar fa uns mesos amb la regidoria d’esports de l’Ajuntament sobre la mesura i ens asseguraren que els socis no residents del Club Ciclista Lloret de Vistalegre tampoc hauran d’abonar aquest taxa, així com els inscrits en esdeveniments organitzats per la nostra entitat. Volem agrair aquesta excepció al consistori. Sense dubte, un excel·lent motiu més per fer-se soci-col·laborador del club a partir de només de 10 euros.

Entre los socios de nuestra entidad hay muchos excursionistas y amantes de la montaña. Si esta medida o similares se extienden al resto de espacio naturales de Mallorca, el simple hecho de caminar, correr y disfrutar del bicicleta en la naturaleza se ​​convertirá en una actividad exclusiva sólo al alcance de personas con una renta alta. Además, la ordenanza presenta claras incongruencias. De hecho, el propio equipo de gobierno ha comentado la dificultad de realizar el cobro más allá del área recreativa, debido a la extensión de la Comuna y su facilidad de acceso. Aunque la ordenanza no lo especifica, la entidad habló hace unos meses con la concejalía de deportes del Ayuntamiento sobre la medida y nos aseguraron que los socios no residentes del Club Ciclista Lloret de Vistalegre tampoco deberán abonar esta tasa, así como los inscritos en eventos organizados por nuestra entidad. Queremos agradecer esta excepción en el consistorio. Sin duda, un excelente motivo más para hacerse socio-colaborador del club a partir de sólo 10 euros.

II Diada de BTT (2007)-141

You may also like...

7 Responses

 1. Indignant de cada vegada ens tornam mes posesius amb ‘lo nostro’ ja queda poc xq es veinat et cobri peatge per transitar ‘pel seu’ costat de vorera si vols sortir de ca teva

 2. Residents a Mallorca i mallorquins o a foranis de s’ illa? Perque si es així, em pareix be, però per algo que es dels mallorquins haguem de pagar… uff!

 3. Idò a mi ja no m’hi voran.
  Una cosa es el que fan a bunyola, que pagues si vas amb cotxo, però no si vas a a peu o amb bici i s’ altre es pagar si o si.
  Es una pena tot això.

 4. A n’això si. Vaig disfrutar molt.

 5. Carles Ramis Alandete via Facebook ha dit:

  No m’agrada gens! Però gens. Tenc una idea i fora mals rollos, ja sabeu el que he disfrutat fent esport al vostre poble: Voleu que els sineuers siguem el vostre llogaret per poder transitar per la única part no asfaltada pública que queda aprop del nostre poble? A turistes… ho puc entendre, la resta ho trob un abús. Crec que val més vigilar-ho una mica i multar a aquella gent que no en faci un bon ús. Bé… queda dit!

 6. david nadal ha dit:

  Totalmente de acuerdo como mallorquin residente en menorca creo que no hay derecho pero bueno lo unico que conseguiran.sera menos afluencia de gente , imaginaos que cobrasen por circular por el cami d cavalls de menorca mas vigilar y menos cobrar

 1. 11 de gen. de 2014

  […] que l’Ajuntament de Lloret de Vistalegre va anunciar que cobraria una taxa d’un 1 euro per dia i per persona per a entrar sa Comuna hem rebut tot […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *